Dermapen

 

Microneedlingbehandling
 

Dermapen är en avancerad microneedlingbehandling som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt.


Microneedling blir mer och mer populär som behandlingsmetod för en rad olika  hudproblem. Enkelt beskivet orsakar Dermapen en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan. Den börjar producera nytt kollagen och det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t ex fraktionerad laser, men Dermapen har mycket färre biverkningar och kortare återhämtningstid. En Dermapen-behandling kan även utföras på alla hudtyper/hudfärger.

Dermapen består av 12 tunna, sterila nålar som skapar upptill 1300 mikrokanaler i huden per sekund. Under behandlingen slussas aktiva ämnen ner i huden, så att den får en ordentlig boost samtidigt som kollagentillväxten ökar. 

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Vid mer omfattande problem eller skada kan fler behandlingar behövas. För bästa resultat bör behandlingen upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter, beroende på hur stort område som ska behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskade resultat.


Dermapen rekommenderas till:

- Huduppstramning och hudföryngring
- Fina linjer och rynkor
- Stora porer
- Oren hud, akne
- Milier, keratosis pilaris
- Pigmenteringar
- Ärr- inklusive akneärr, kirurgiska ärr och brännskador
- Hudbristningar

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Mängder av tillväxtfaktorer har frigjorts, som bidrar till nybildning av kollagen, en föryngring av huden, samt en förbättring av hudstrukturen. Det mesta av rodnaden brukar lägga sig efter några timmar, men en viss rodnad kan synas ett par dagar efter behandlingen.

De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är förutom lätt rodnad även torrhet, flagnande och lite svullnad. Du får alltid råd av mig om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.


Eftersom Dermapenbehandlingen skapar temporära mikrokanaler och mikroblödningar i huden, är det ytterst viktigt att tänka på hygien och korrekt hudvård efter behandlingen. 

Därför rekommenderas att du:
- Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
- Undviker att duscha/bada det behandlade området samma dag som du har behandlats
- Byter till rent örngott
- Använder rena handdukar och baddar det behandlade området torrt de första dagarna
- Inte använder makeup under de första 24 timmarna
- Följer din hudterapeuts rekommendationer vad gäller hudvårdsprodukter och din         hudvårdsrutin

48 timmar (2 dygn) efter behandlingen skall du undvika följande:

- Direkt UV exponering (sol eller solarium). Använd alltid solskydd
- Hård fysisk träning
- Varma bad, jacuzzi eller bastu
- Swimmingpool/klorvatten eller bad i havet
- Andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers eller Botox
- Brun-utan-sol
- Tatuering


Använd inte produkter med AHA, BHA, eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon, minst en vecka efter din Dermapenbehandling.


Priser för behandlingar med Dermapen:


Ansikte - 1.795:-

Ansikte och hals - 2.595:-

Ansikte, hals och dekolletage - 3.695:-

Ärr KInder - 1.195:-